Pārlekt uz galveno saturu

Ielu tīrāmās mašīnas (Šveice)

Attēla autors: No LLU arhīva

Uzņēmumā Bucher Municipal SIA Mehi projektē un ražo komunālā transporta ielu tīrāmo mašīnu šasijas, tvertnes un birstes sistēmas.

TF Mašīnu projektēšanas un ražošanas programmas absolvents, dizaina inženieris Mārtiņš Bērziņš īsumā par uzņēmumu un Mehiem.

Bucher Municipal SIA notiek komunātā transporta atsevišķu komponentu pilna ražošanas ķēde, sākot no detaļu izgriešanas ar lāzeri, tālāk locīšana, metināšana, smilšu strūklas apstrāde, pulverkrāsošana un montāža. Ventspils Bucher Municipal ražotnē veic četru galveno produktu: šasiju, netīrumu tvertnes un birstes sistēmu izgatavošanu. No šā gada novembra tiks samontētas pirmās ielu tīrāmās mašīnas, kuras lietos Eiropas pašvaldības un tās mašīnas būs pilnībā samontētas Ventspilī. Ražošanas, montāžas un kvalitātes prasības nodrošina liels cilvēku skaits, tai skaitā TF absolventi: Lokšņu metāla apstrādes un inženiertehniskās grupas vadītājs Raimonds Pulmanis, dizaina inženieri Mārtiņš BērziņšEgils Olekts un Roberts Priedoliņš, kā arī šobrīd vēl studējošie mehi, dizaina inženieri Uldis Ratiņš un Artis Segliņš, kvalitātes nodrošināšanas speciālists Fjodors Bondarenko.

Aprakstam pievienotās bildes ir no ražošanas un montāžas. Tur redzama lielākā no mūsu ražotajām tvertnēm metināšanas konduktorā. Tālākajās bildēs šī pati tvertne jau ir nokomplektēta, samontēta un atrodas testēšanas, jeb pārbaudes hallē pirms izsūtīšanas uz galējo montāžu Šveicē.

Bildēs ir redzams arī vismazākais no mūsu produktiem Bucher Municipal CityCat 1000 ar tvertnes lielumu 1 m3, kura ražošanu pilnībā pārņemam uz mūsu uzņēmumu Ventspilī. Šī mašīna tiks marķēta ar "Ražots Latvijā" (Made in Latvia). Šis ir mūsu šī brīža vislielākais lepnums un izaicinājums vienlaicīgi.

Pievienots 14/12/2016