Pārlekt uz galveno saturu

Vai Grinčs (dekāns) nozaga TF Ziemassvētku balli?

Attēla autors: No LLU arhīva

Pirms gada TF pēc vairāku gadu pārtraukuma notika Ziemassvētku balle. Atsaucība bija liela. Eglīte, dejas, siltums, pat divi Salavecīši... Ko vēl var vēlēties? Atliek tikai atkārtot... Bet TF Grinčs, t.i., dekāns balli nozaga. Tā vietā 29. decembrī tika izsludināts pasākums “TF Ziemassvētku foto orientēšanās sacensības” ar mierinošu tekstu “Nav sliktu laika apstākļu, ir nepiemērots apģērbs!”

Tika izsludināta komandu pieteikšanās tiešsaistē. Cerību, ka TF karaļvalstī būs daudz trako, kuri nezināmos laika apstākļos dosies nezināmā virzienā, bija maz. Un vēl trakāk – nolikumā šajā neprātā tika aicināts iesaistīt bērnus, mazbērnus, laulātos draugus vai draudzenes (vai vienkārši labus draugus), vecākus vai vecvecākus... Bet komandas pieteicās un pieteicās... “DIRA”, “Sniegbaltīte un rūķīši”, “Gaspeces”, “Sliņķi”, “3 pīles uz ledus” utt. utt. Pat lielās karaļvalsts “Studiju centra Rūķīši”.

Un tad pienāca miglains, lietains 29. decembra rīts. Grinčs ar palīgiem palika siltajās TF telpās, bet nabaga 20 komandas, kurās kopā bija 79 dalībnieki, tika izdzīti ielās... Katra komanda starta brīdī saņēma divas lapas: uz vienas TF apkārtnes karte ar 21 kontrolpunktu (sarkaniem aplīšiem), uz otras – 21 fotogrāfija:

TF

Tie, kuri šo pasākumu grib izmēģināt uz savas ādas, var izdrukāt karti un fotogrāfijas.

Uzdevums – atrast kartē atzīmētās vietas, piemeklēt objektu no fotogrāfijām un pie tā nofotografēties (ja komandā ir 2 dalībnieki, uz foto jābūt vienam; ja komandā 3 dalībnieki, uz foto – 2 utt.). Kontrollaiks – 75 minūtes. Apmērām šādi:

TF

Kontrolpunktu apmeklēšanas secība brīvi izvēlēta. Par katru “ieskaitītu” objektu komanda saņem 2 punktus. Pēc kontrollaika beigām par katru kavētu minūti (arī nepilnu) komandai tiek atņemts 1 punkts. Lai sportiskākās komandas negūtu priekšrocības, aizliegts skriet.

Kad tika apkopoti sacensību pirmās kārtas rezultāti, katra komanda saņēma papilduzdevumu lapu ar papildjautājumiem par iepriekš apmeklētajiem objektiem, lai noskaidrotu, cik vērīgas bijušas komandas kontrolpunktu rajonā. Apmēram šādu:

TF

Kopējais maksimālais punktu skaits bija 52 (42 par fotogrāfijām 21 objektā, 10 par papildjautājumiem). Uzvar komanda, kas ieguvusi visvairāk punktu (vienāda punktu skaita gadījumā uzvar ātrākā komanda).

Pirmo vietu izcīnīja komanda “Rosids” – Aloida Ķirse, Guna Ķirse, Asnate Ķirse un Dairis Ozoliņš. Otrajā vietā – “Ašie M” (Aivars Kaķītis, Jānis Kjakste, Vizma Slava un Māris Gailis ar diviem rūķīšiem). Trešajā vietā – “MEHA-GO” (Imants Nulle, Līga Nulle un viņu trīs rūķīši). Ceturtie – “Nataly” (Olafs un Natālija Vronski), piektie – “Studiju centra Rūķīši” (Ilona Daģe, Sandra Sproģe, Arnita Lejava-Lembere, Dace Gūtmane). Olompisko sešinieku noslēdza “Mītavas roboti” (Vitālijs Osadčuks, Aldis Pecka un Ainārs Galiņš).

Visi rezultāti šeit...

Beigās jau Grinčs nedaudz apžēlojās – dalībnieki tika pie siltas zupas, tējas un kliņģera, bet komandas, kuras izcīnīja pirmās 6 vietas, tika pie diplomiem... Pie diplomiem tika arī jaunākie, pieredzējušākie un prātīgākie:

TF

Pasākuma fotogalerija:

Pievienots 02/01/2018