Pārlekt uz galveno saturu

Clarion Hotel Air (Norvēģija)

Attēla autors: No LLU arhīva

Clarion Hotel Air - pirmās klases viesnīca netālu no Stavangeres lidostas Norvēģijā. Tās atklāšana notiks 2015. gada 23. novembrī. Viesnīcā paredzēts uzņemt līdz pat 1250 cilvēku.

Būvniecības ģenerāluzņemums ir Kruse Smith, kas ir viens no lielākajiem būvuzņēmumiem Norvēģijā. Savukārt uzņēmums Skonto Plan LTD (Latvija) veica šīs ēkas vēdināmās fasādes projektēšanu, ražošanu un montāžu. Projekta veiksmīgu izpildi nodrošināja uzņēmuma Skonto Plan galvenais inženieris Dmitrijs Todorovs - 2012. gada TF Mašīnu projektēšanas un ražošanas bakalaura un 2014. gada maģistra studiju absolvents.

Dmitrija Todorova komentāri par projektu

Viesnīcas fasādes apdares materiāls ir 4mm alumīnija sakausējums ar toni Arctic Blue Chameleon, kas atkarībā no gaismas krišanas leņķa maina krāsu no dzeltenīgi balta līdz debesu zilam. Fasāde ir sarežģīta, jo sastāv no aptuveni 290 atsevišķi projektētiem blokiem ar piramidālām virsmām (parasti tiek izmantoti vienkāršāki, t.i. plakani fasādes bloki). Tie viens no otra atšķiras gan ar virsmu, gan ar atbalsta konstrukcijas formu un izmēriem.

Tieši projektēšanas darbietilpība bija vislielākais izaicinājums. Pateicoties studiju laikā iegūtām zināšanām metālapstrādē un projektēšanā SolidWorks un AutoCAD vidē, izdevās veiksmīgi izveidot sistēmu pēc kuras ērti un precīzi varēja projektēt fasādes blokus, gatavot ražošanas un montāžas rasējumus. Aptuveni 4000 m2 lielā ēkas fasāde tika pabeigtā nepilna pus gada laikā. Objekts ir viens no Skonto Plan LTD veiksmīgākiem un skaistākajiem projektiem.

Detalizētāku infromāciju par projektu iespējams apskatīt Skonto Plan LTD mājaslapā: www.skontoplan.lv

Pievienots 14/12/2016