Pārlekt uz galveno saturu

LLU izlaiž pasaulē 153 "mehus" un 44 "vetus"

Attēla autors: No LLU arhīva

Jelgavas pils Aulā 19. jūnijā pulcējās sveicēji, kuri bija ieradušies sumināt 153 jaunos inženierus un skolotājus. Pāris stundas vēlāk aizlaisti plašajā pasaulē tika arī jaunie veterinārārsti.

LLU pārstāve Ilvija Melne informē, ka Tehniskās fakultātes absolventu vidū viena jauniete studijas pabeigusi ar izcilību – izlaidumā "Sarkano diplomu" saņēma Ieva Ozoliņa no Jaunolaines. Ieva pabeigusi studiju programmu "Mājas vide izglītībā" un ieguvusi profesionālo bakalaura grādu izglītībā. Studiju laikā viņa saņēmusi arī pagodinošo Jāņa Rūvalda stipendiju par teicamām sekmēm eksaktajās zinātnēs.

Nākusi no skolotāju ģimenes, I. Ozoliņa diezgan ātri sapratusi, ka darbs ar bērniem ir dinamisks un pārsteigumiem bagāts. Vidusskolas gados kopā ar klasesbiedreni dibinājusi savu mācību firmu, kurā piedāvājušas sākumskolas skolēniem rokdarbu pulciņus. Vasarās I. Ozoliņa arī strādājusi bērnudārzā par auklīti un aizvietojusi audzinātājas atvaļinājuma laikos. Soli pa solim jauniete nonākusi līdz LLU, par kuru saņēmusi vislabākās atsauksmes no paziņām un draugiem. Līdz pat šai dienai viņa savu izvēli nenožēlo, jo studiju vide universitātē ir radoša, mācībspēki saprotoši un prakses ļoti noderīgas.

Par savām spilgtākajām atmiņām I. Ozoliņa uzskata 1. kursā kopā ar citiem savas fakultātes pirmkursniekiem izcīnīto Azemitologa balvu, pēc kā uzreiz radušās patriotiskas jūtas pret savu fakultāti, un arī prakses, kad iejutusies skolotājas lomā. Izcilniece nolēmusi rudenī turpināt studijas LLU maģistrantūrā, kur vēlas iegūt karjeras konsultanta profesiju.

Pamatstudiju absolventi

Bakalaura studiju programmu "Lauksaimniecības inženierzinātne" absolvējuši un inženierzinātņu bakalaura grādu mašīnzinātnē šogad ieguvuši 46 studenti. Par labākajiem Valsts eksāmenu komisija atzina Artūra Dauguļa, Kaspara Dzergača, Ivara Straņķa un Igora Gorkina darbus. Absolvents Zigmārs Baķis studiju laikā kļuvis par K. Ulmaņa stipendiātu, bet absolvents Ivars Straņķis visus četrus gadus saņēmis A. un Ē. Gerhardu stipendiju.

Iegūstot profesionālo bakalaura grādu lauksaimniecības enerģētikā, bakalaura studiju programmu "Lauksaimniecības enerģētika" absolvējuši 32 studenti. Daiņa Dreimaņa bakalaura darbs novērtēts ar 10 ballēm. Komisija atzīmēja arī Jevgēņija Turkina, Edmunda Mazura, Baibas Baško un Aigara Gulbja darbus.

Profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmu "Mašīnu projektēšana un ražošana" šogad absolvējuši 18 studenti. Par izciliem atzīti Kārļa Baņa un Mārtiņa Bērziņa bakalaura darbi. Programmas absolvents Kristaps Bandenieks studiju laikā kļuvis par K. Ulmaņa stipendiātu.

Profesionālo bakalaura grādu izglītībā ieguvuši 20 studiju programmas "Mājas vide izglītībā" absolventi. Absolventes Ievas Ozoliņas bakalaura darbs novērtēts kā izcils. Valsts pārbaudījumu komisija atzīmēja arī Laines Arbidanes, Katrīnas Briežkalnes un Elīzas Vītolas darbus.

1. līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu "Tehniskais eksperts" absolvējuši un diplomus saņēmuši 4 jaunie eksperti. Par labāko Valsts pārbaudījumu komisija atzina Jevgēnija Žukovska darbu.

Maģistra studiju absolventi

Inženierzinātņu maģistra grādu ieguvuši 19 maģistra studiju programmas "Lauksaimniecības inženierzinātne" absolventi. Kā labākie atzīti Dzintara Jaundžeikara, Toma Lietapura, Mārtiņa Indriksona, Ruslana Karapkina un Mārtiņa Dilles maģistra darbi.

Izglītības zinātņu maģistru diplomus saņēma 14 maģistri – 10 studiju programmas "Pedagoģija" un 4 studiju programmas "Karjeras konsultants" absolventi.

Maģistra eksāmenu komisija kā labākos atzina Madaras Boldiševicas, Aigas Motovilovas, Daces Rozenlaukas, Baibas Vīndedzes, Veras Haritonovas, Ingas Donovas, Anetes Olavas, Agneses Megnes, Ilzes Astrīdas Jansones un Jolantas Priedes darbus.
 
Par aktīvu dalību universitātes un fakultātes sabiedriskajā dzīvē LLU un TF Studējošo pašpārvaldes izlaidumā izteica pateicību un īpaši sveica Ivaru Straņķi, Maiju Bārzdaini, Kasparu Dzergaču, Ievu Ozoliņu, Lauri Lazdiņu, Mārtiņu Peti, Kristapu Bandenieku, Tomu Grinevicu un Ievu Sebri. Turklāt Maijai Bārzdainei piešķirts arī pagodinošais pašpārvaldes "Goda biedra" tituls.

19. jūnijā Jelgavas pils Aulā tika nosvinēts arī Veterinārmedicīnas fakultātes (VMF) absolventu izlaidums, kurā diplomus par augstākās izglītības iegūšanu saņēma 44 jaunie veterinārārsti.

2. līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu "Veterinārmedicīna" absolvējuši 44 studenti. Par labākā Internatūras prakses atskaites darba autori atzīta Alīna Pavlovska, kura par darbu "Svaigi nozvejoto un tirdzniecībā esošo saldūdens zivju bakteriālais piesārņojums" saņēmusi 10 balles.

Absolventi bijuši aktīvi arī LLU ārpusstudiju dzīvē un sportā. Par panākumiem zinātniskajā vai sabiedriskajā darbībā vairāki absolventi saņēmuši stipendijas un citus apbalvojumus:

Zane Sļipecka – saņēmusi pirmo Vagneru ģimenes stipendiju, aktīvi darbojusies fakultātes Studējošo pašpārvaldē kopš 2010. gada un 3. kursā kļuva arī par tās vadītāju, pārstāvējusi LLU izstādēs "Skola 2012" un "Skola 2013", no 2012. līdz 2014. gadam iesaistījusies Latvijas Veterinārārstu biedrības rīkotajās konferencēs, 2012. un 2014. gadā iesaistījusies VMF rīkotajās konferencēs, 2. kursā piedalījusies VMF zinātniskajā konferencē un ieguvusi atzinību, 11 gadus spēlē pūtēju orķestrī "Skaistkalne" un sešus gadus darbojas kā inženiertehniskā bataljona vecākais zemessargs / sanitāre;

Līga Ansonska saņēmusi fakultātes vārdisko Ludviga Kundziņa stipendiju;

Rūta Barone saņēmusi SIA "Baltic Breeders" stipendiju, ieguvusi 2. vietu LLU 20. Universiādē peldēšanā, ieguvusi 1. vietu LLU 1. kursa sacensībās peldēšanā, piedalījusies 1. kursa sacensībās stafetē un Universiādēs stafetē sievietēm, bijusi fakultātes Studējošo pašpārvaldes Ārlietu daļas vadītāja 2012./2013. un 2013./2014. studiju gadā, 2012. un 2014. gadā iesaistījusies fakultātes rīkotajās zinātniskajās konferencēs;

Paulis Nartišs – LLU pauerliftinga izlases pārstāvis, vairākkārt pārstāvējis LLU Latvijas kausa posmos un guvis godalgotas vietas, 2013. gada Latvijas junioru čempions spēka trīscīņā un 2014. SELL Tartu studentu spēļu spēka trīscīņas bronzas ieguvējs;

Baiba Veļika – šogad noskrējusi 21km "Lattelecom Rīgas maratonu", kopš 2012. gada iekļauta LLU slēpošanas izlasē, 2011. gadā Latvijas XXI Universiādes distanču slēpošanas stafetē sievietēm ieguvusi 2. vietu, 2013. gadā Latvijas XXIII Universiādes distanču slēpošanas stafetē sievietēm ieguvusi 2. vietu;

Madara Teterovska – 2. kursā VMF studentu zinātniskajā konferencē ieguvusi 3. vietu, bet 3. kursā – 1. vietu, kā arī ieguvusi 2. vietu Lietuvas studentu zinātniskajā konferencē;

Katrīna Ozoliņa – 3. kursā ieguvusi 2. vietu VMF zinātniskajā konferencē;

Oksana Kostuņeca – 1. un 2. kursā guvusi panākumus volejbolā;

Liene Bērziņa – 3. kursā ieguvusi 2. vietu VMF zinātniskajā konferencē, 1.kursā ieguvusi 3.vietu peldēšanā 50m brīvajā stilā un peldēšanā 50m uz muguras, 1.kursā izcīnījusi 1. vietu 4x50m brīvā stilā stafetē, 2. kursā ieguvusi 2. vietu LLU 20. Universiādē peldēšanā 4x50m brīvā stilā stafetē;

Līga Ansonska – 2011. un 2014. gadā vairākkārt ieguvusi godalgotas vietas Latvijas Jātnieku federācijas rīkotajās sacensībās iejādē, pārstāvot LLU jātnieku sporta klubu;

Linda Liepiņa – studiju laikā divus gadus aktīvi darbojusies Latvijas Sarkanā krusta Jelgavas jaunatnes nodaļā, piedaloties un palīdzot organizēt dažādus labdarības pasākumus, dažos arī sadarbojoties ar LLU. 2013. gadā saņēmusi LLU rektora atzinību;

Iveta Korlāne – 2012. un 2014. gadā piedalījusies VMF rīkotajās konferencēs;

Laura Voiko – jau piecus gadus regulāri pārstāv LLU zirgu sportā, iejādes disciplīnas sacensībās, piedalās arī figurālās maiņas priekšnesumos, 2012. gadā iesaistījusies VMF rīkotajās konferencēs;

Dace Stankeviča – no 2012. līdz 2015. gadam iesaistījusies Latvijas Veterinārārstu biedrības rīkotajās konferencēs, 2012. un 2014. gadā piedalījusies VMF rīkotajās konferencēs, 2. kursā piedalījusies VMF zinātniskajā konferencē un ieguvusi atzinību;

Ieva Kalēja – 2012. un 2014. gadā piedalījusies VMF rīkotajās konferencēs.

Par aktīvu dalību universitātes sabiedriskajā dzīvē LLU Studējošo pašpārvalde izlaidumā izteica īpašu pateicību Zanei Sļipeckai.

Pievienots 20/06/2015