Pārlekt uz galveno saturu

TF izlaidumā mehu saimei pievienojas 138 absolventi

19. jūnijā LLU Aulā notika Tehniskās fakultātes (TF) izlaidums, kuru šogad absolvēja 138 studenti deviņās studiju programmās.

“Katram no jums fakultātē un universitātē pavadītais studiju laiks ir bijis dažāda ilguma, taču, neatkarīgi no tā, katrs ir ieguvis noteiktas zināšanas, prasmes un atziņas, kuras palīdzēs ne tikai izdzīvot, bet arī veicinās jūsu karjeras izaugsmi. Formāli to apliecina šodien saņemtie diplomi, kas dod jums tiesības pilntiesīgi pretendēt uz turpmāku izglītošanos vai darbu Latvijā un ārpus tās robežām. Taču visvairāk jūsu zināšanas un enerģija pašlaik ir vajadzīga šeit, Latvijā, nevis Īrijā, Norvēģijā vai kādā citā valstī,” savā uzrunā absolventiem teica TF dekāns, profesors Ilmārs Dukulis.

Kā pirmie TF izlaidumā diplomus saņēma 18 inženierzinātņu maģistri – akadēmiskās izglītības maģistra studiju programmas “Lauksaimniecības inženierzinātne” absolventi, kā arī trīs izglītības zinātņu maģistri pedagoģijā (akadēmiskās izglītības maģistra studiju programmas “Pedagoģija” absolventi) un deviņi izglītības zinātņu maģistri karjeras konsultēšanā (profesionālās augstākās izglītības maģistra studiju programmas “Karjeras konsultants” absolventi).

Izlaidumā diplomus saņēma arī 85 inženierzinātņu pamatstudiju programmu absolventi – 49 akadēmiskās izglītības bakalaura studiju programmas “Lauksaimniecības inženierzinātne” absolventi, 19 profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas “Lietišķā enerģētika” un 17 profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas “Mašīnu projektēšana un ražošana” absolventi.

Diplomu ieguva arī 13 jaunie skolotāji – studiju programmas “Mājas vides izglītībā” absolventi – 10 no viņiem bakalaura darbus izstrādāja apakšprogrammā “Mājas vide un vizuālā māksla izglītībā” un trīs – apakšprogrammā “Mājas vide un informātika izglītībā”. Turklāt iepriekš minētās studiju programmas absolvente Rūta Stumpe saņēma diplomu ar izcilību, kas nozīmē, ka vismaz 75% vērtējumu studiju kursos ir ar deviņām un 10 ballēm un studiju laikā nav bijis neviens vērtējums, kas būtu zemāks par septiņām ballēm.

Diplomus saņēma arī divi pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas “Tehniskais eksperts” absolventi, iegūstot sauszemes transportlīdzekļu tehniskā eksperta kvalifikāciju. Savukārt astoņi pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas "Profesionālās izglītības skolotājs” absolventi diplomus saņēma jau šī gada izlaiduma ziemas sesijā.

Fakultātes vadība lepojas ar saviem studentiem, kuri studiju laikā ir aktīvi darbojušies LLU Studējošo pašpārvaldē, sportojuši, dejojuši un iesaistījušies citās ārpus studiju aktivitātēs. Tāpat arī vairāki no absolventiem studiju laikā ir saņēmuši stipendijas un īpašas balvas – Rihards Ziediņš un Ivars Straņķis – Kārļa Ulmaņa stipendiju, Artūrs Lozbergs – Oļģerta Ozola stipendiju, Rūta Stumpe – Gunta Rudzīša un Mirdzas Oškalnes stipendiju, Laila Zalāne un Jānis Pudāns – Līvānu novada atbalsta stipendiju un Eva Šakaite – Austrālijas Vanadžu Marijas Ozoliņas – Ķeņģes vārdisko balvu.

“Brazīlijas futbola leģenda Pele savulaik ir teicis: "Jo grūtāk tev nāca uzvara, jo vairāk tu esi laimīgs, ka sasniedzi to.” Novēlu arī jums visiem būt laimīgiem par savām grūti sasniegtajām uzvarām, reizēm izkāpt no savas komforta zonas un riskēt, kā arī paredzēt, kur jūsu darbošanās būs visefektīvākā,” absolventiem novēlēja TF dekāns I. Dukulis. Papildu diplomam katrs no absolventiem saņēma arī fakultātes žetonu – nozīmīti, kas simbolizē piederību mehu saimei.

Bildes no TF izlaiduma: http://ejuz.lv/eji

Pievienots 19/06/2017