Pārlekt uz galveno saturu

Informatīvā diena LLU – iespēja apmeklēt savu izvēlēto fakultāti

Attēla autors: No LLU arhīva

7. jūnijā no plkst. 11.00 līdz 15.00 topošajiem vidusskolu absolventiem būs iespēja viesoties Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Informatīvajā dienā un apmeklēt konkrētas fakultātes, lai noskaidrotu visu par uzņemšanas nosacījumiem, studiju programmām un iegūtu informāciju pirms studiju uzsākšanas universitātē.

"Vidusskolēniem pavasaris ir noslogots laiks – ieskaites, eksāmeni, gatavošanās izlaidumam, kā arī savas nākamās studiju vietas un studiju programmas izvēle. Bieži vien skolēni uzdod jautājumu – kā tas būs studēt universitātē? Lai atbildētu uz šo jautājumu, Informatīvā diena ir lieliska iespēja paviesoties izvēlētajā vai potenciālajā fakultātē, lai aprunātos ar studiju programmu direktoriem un ielūkotos auditorijās un laboratorijās, kā arī sajustu nedaudz augstskolas akadēmisko vidi," komentē LLU Komunikācijas un mārketinga centra vadītāja Sandra Grigorjeva. 

Informatīvajā dienā par uzņemšanas nosacījumiem un elektronisko pieteikšanos studijām, studiju uzsākšanu un ar to saistītajiem jautājumiem interesentiem atbildēs LLU Studiju centra galvenā speciāliste Lāsma Dauvarte Jelgavas pils 180. telpā, savukārt fakultātes piedāvās uzzināt visu interesējošo par studiju programmām un apskatīt studiju telpas.

Atsevišķas fakultātes piedāvās arī interesentiem iesaistīties izglītojošās aktivitātēs,  piemēram, izmēģināt spēkus sensorikā (PTF), atpazīt koksnes paraugus un koku sugas (MF), un pārbaudīt erudīciju pasaules ekonomikā un politikā (ESAF).

LLU piedāvā studijas 62 studiju programmās – 729 valsts finansētās studiju vietās pamatstudijās un 269 augstākā līmeņa studijās.

Studiju programmu katalogs.

Jaunumi LLU piedāvātajās pamatstudijās!

Tehniskās fakultātes (TF) profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programma "Dizains un amatniecība", kas jau gadu realizēta kā maksas studiju programma, piešķirtas 25 valsts finansētas studiju vietas, kas ļaus 2017. gada reflektantiem – topošajiem dizaineriem – konkursa kārtībā pretendēt uz "budžeta" vietām. Pilna laika studijas šajā programmā tiek realizētas 4 gadu laikā, bet nepilna laika studijas, kas ir par maksu – 5 gadu laikā.

Vides un būvzinātņu fakultātes (VBF) realizētā profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programma "Vide un ūdenssaimniecība" pilna laika studijas, kas tika realizētas kā 5 gadu programma, turpmāk varēs apgūt 4 gadu laikā, savukārt nepilna laika studijas, kas iepriekš netika piedāvātas, no rudens semestra varēs apgūt 5 gadu laikā.

Profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programma "Ainavu arhitektūra un plānošana" pārveidota par akadēmisko programmu un iepriekšējo 5 gadu studiju vietā akadēmisko bakalaura grādu ainavu arhitektūrā varēs iegūt 3,5 gadu laikā. Lai iestātos šajā studiju programmā, jānokārto eksāmens zīmēšana. Universitāte piedāvā zīmēšanas konsultāciju 12.jūlijā plkst.11.00 Valdekas pilī, kur varēs iepazīties ar eksāmena prasībām un pārliecināties par savām prasmēm pirms eksāmena.

Būsiet laipni gaidīti 7. jūnijā LLU fakultātēs un Jelgavas pilī:

Adreses

Skatīt fakultāšu izvietojumu pilsētas kartē.

Jautājumu gadījumā interesenti aicināti sazināties ar Komunikācijas un mārketinga centru pa e-pastu: informacija@llu.lv vai pa tālruni 63005718.

 

Pievienots 17/05/2017