Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Par ieguldījumu enerģētikas zinātnē AS “Latvenergo" apbalvo LLU profesoru un studentu

Attēla autors: No LLU arhīva

15. decembrī notika svinīga Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) un AS “Latvenergo" 2016. gada balvas apbalvošanas ceremonija, kurā starp laureātiem tika sumināti LLU studiju prorektors, profesors Aigars Laizāns un Vides un būvzinātņu fakultātes (VBF) šī gada absolvents Viesturs Krasnovs.

Lai veicinātu nozares un zinātnes attīstību, izceltu izcilu jauno zinātnieku veikumu vai mūža devumu enerģētikā, ir iedibināta AS "Latvenergo" un Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Gada balvas pasniegšana zinātniekiem. Šis ir viens no galvenajiem nozares notikumiem, kas ik gadu pulcē Latvijas vadošos inženiertehnisko zinātņu mācībspēkus, pētniekus, nozares ekspertus un līderus, AS "Latvenergo" speciālistus un LZA pārstāvjus.

Šogad kategorijā "Par nozīmīgu devumu enerģētikā" balva piešķirta LLU studiju prorektoram, Dr.sc.ing Aigaram Laizānam. Pasākumā tika īpaši akcentēts gan A. Laizāna darbs dažādos projektos un pētījumos, gan pedagoģiskais darbs ar studentiem un zinātnisko darbu vadīšana. Kā atzina A/S "Sadales tīkls" valdes loceklis Signis Rīns, viņam ir patiess prieks sveikt kā balvas ieguvēju tieši A. Laizānu, jo viņa nopelni jauno enerģētiķu izglītošanā ir patiesi nozīmīgi.  

A.Laizānu pasākumā bija ieradies sveikt kolēģis un zinātniskais vadītājs Andris Šnīders, kurš šādu balvu saņēma 2006. gadā tāpat kā viņa skolnieks A. Laizāns šogad.

"Balva man ir liels pagodinājums, taču es turpināšu strādāt tikpat aktīvi kā līdz šim. Patiesībā esmu gājis ceļu, ko man rādījuši mani skolotāji - šo balvu ir saņēmuši gan mans pirmais skolotājs zinātnē, profesors Ansis Grunduls, gan mans otrs zinātniskais vadītājs Andris Šnīders. Neapzināti esmu sekojis viņu piemēram. Ļoti ceru, ka arī mani skolnieki kādreiz kāps uz šīs skatuves un es būšu lepns viņus sveikt," stāsta A. Laizāns.

Savukārt AS "Latvenergo" studiju noslēguma darbu konkursā balva piešķirta Viesturam Krasnovam par izstrādāto bakalaura darbu "Pakuļu hidroelektrostacijas modernizācijas projekts Saldus novadā" LLU Vides un ūdenssaimniecības katedrā docenta Kārļa Siļķes vadībā.

Studiju noslēguma darbu konkursa mērķis ir veicināt praktiski pielietojamu un radošu risinājumu izstrādi studiju noslēguma darbos Latvenergo koncerna darbības virzieniem aktuālās jomās. Pasākumā V. Krasnovs tika sumināts kā vienīgais LLU students. Studijas bakalaura studiju programmā "Vide un ūdenssaimniecība" jaunais speciālists absolvēja šī gada vasarā un šobrīd strādā savā specialitātē kā projektētājs.

Pievienots 27/12/2016