Pārlekt uz galveno saturu

TF komanda piedalās starptautiskās pneimatisko automobiļu sacensībās

Attēla autors: No LLU arhīva

«Slikts ir tas karavīrs, kas negrib būt ģenerālis. Taču mums svarīgākais, lai visās disciplīnās tiktu ieskaitīti rezultāti, apskatīties, kādas konstrukcijas veido citi. Tā būs mācība, lai saprastu, ko mēs varam,» stāsta LLU Tehniskās fakultātes (TF) dekāns Ilmārs Dukulis. Šodien un rīt Ungārijā jau devīto reizi norisinās starptautiskas pneimatisko automobiļu sacensības, kurās pirmo reizi piedalīsies arī TF komanda.

Ungārijas pilsētā Egerā sabraukušas 55 komandas no dažādu valstu universitātēm un koledžām. Pirmajā sacensību dienā paredzēta pneimobiļu prezentācija. Savukārt nākamajā dienā dalībnieki no rīta dosies kopējā parādē pa Egeras ielām, bet pēc tam notiks sacensības. Pneimobiļu braucēji konkurēs trijās disciplīnās: lielākais ātrums, izveicības brauciens pa līkumotu trasi un attālums, kuru var nobraukt, izmantojot tikai vienu slāpekļa balonu. Pērn ātruma rekords bija 47 kilometri stundā, bet garākā veiktā distance – 12,6 kilometri.

Latvija sacensībās tiks pārstāvēta pirmo reizi. LLU komandā apvienojušies studenti un mācībspēki – Mārtiņš Ziemelis (TF Spēkratu institūta viesasistents), Krišjānis Galiņš (TF maģistra studiju programmas «Lauksaimniecības inženierzinātne» students), Guntis Zondaks (TF bakalaura studiju programmas «Mašīnu ražošana un projektēšana» students, viņš kā mazākais un vieglākais arī pneimobiļa pilots, iemantojis iesauku Šumahers) un Baiba Ziemele (LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes doktorante), kura risina organizatoriskos un sabiedrisko attiecību jautājumus.

Mūsējo gaitām var sekot līdzi «feisbuka» lapā ŠEIT.

Pievienots 06/05/2016