Pārlekt uz galveno saturu

Jelgavas pneimobiļa komanda dodas uz Ungāriju

Attēla autors: No LLU arhīva

3.maijā Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Tehniskās fakultātes studenti - pneimobiļa "Skaistulis" komanda piecu cilvēku sastāvā dodas uz Ungāriju, lai tur piedalītos pneimobiļu sacensībās un aizstāvētu Latvijas, Jelgavas un savas universitātes godu un kas zina - pārvestu mājās uzvaru!

Portāls Jelgavniekiem.lv jau iepriekš ziņojis par vēl nebijušu projektu, kas ticis realizēts, pateicoties LLU atbalstam un divu tehnikas entuziastu, Krišjāņa Galiņa un Mārtiņa Ziemeļa, uzņēmībai - pneimobili, kuru turklāt bija iespējams skatīt klātienē Mehu dienu 2016 atklāšanā.

3.maijā pneimobiļa komanda - pieci cilvēki - uzsāk ceļu uz Ungŗiju, lai tur piedalītos sacensībās 5.maijā un rādītu, ko iespēj viņu uzbūvētais pneimobilis "Skaistulis". Sacensību dalībniekiem būs uzdevums izbraukt trīs discplīnās - uz maksimālo ātrumu, izveicību un attālumu. Papildus punkti komandām tiks piešķirti arī par labu pneimobiļa prezentāciju, kas notiks pirmajā sacensību dienā un aktīvu darbību sociālajos tīklos, tāpēc arī portāls Jelgavniekiem.lv aicina atbalstīt "Skaistuli" un viņa komandu lielajā notikumā.

Jāatgādina, ka pneimobilis ir ir vieglas konstrukcijas transporta līdzeklis, kas veic kustību, izmantojot pneimatiskos cilindrus un saspiestu slāpekli.

Interviju ar Krišjāni Galiņu un Mārtiņu Ziemeli var izlasīt šeit: Jelgavnieki būvē pneimobili un startēs sacīkstēs

Pneimobiļa projekta lapa vietnē Facebook: Pneimo auto TF

Portāls Jelgavniekiem.lv vēl veiksmi jelgavniekiem Ungārijā, kā arī sveic komandas dalībnieku Mārtiņu Ziemeli dzimšanas dienā! 

Pievienots 03/05/2016