Pārlekt uz galveno saturu

Atklājot Mehu dienas, pneimobilī sēžas pats dekāns

Attēla autors: No LLU arhīva

Ar skaļām puišu balsīm un iespaidīgu tehnikas demonstrējumu, piektdienas rītā, Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Tehniskās fakultātes pagalmā tika atklātas ikgadējās Mehu dienas jeb Tehniskās fakultātes Studentu svētki. Šogad tie ir vēl jo īpašāki, jo fakultāte var lepoties ar vēl nebijuša projekta īstenošanu – pneimobīļa būvi. Jau drīz, 5.maijā, tas startēs sacensībās Ungārijā.

Atklājot trīs dienu ilgās svinības, kas sākās jau vakar ar Nakts auto orientēšanos, nupat uzmeistarotajā pneimobilī sēdās pats dekāns Ilmārs Dukulis, lai lepni iebrauktu fakultātes pagalmā. Klātesošajiem viņš atklāja, ka ir liels gods būt daļai no projekta, kas nesīs Jelgavas un Latvijas vārdus pasaulē. Uzrunu teica arī domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, novēlot izdošanos pneimobīļa komandai, kā arī veiksmi pirmā kursa studentiem, kuriem piektdiem gaidāmas iesvētības.

Šogad mehu dienu devīze skan: „Visi zin`, ko mehi dara, tāpēc pieder viņiem vara!”, kas kā jau katru gadu, labi raksturo aktīvos un darbīgos fakultātes studentus. Lai pārliecinātos par devīzes atbilstību, gan šodien, gan rīt notiks virkne pasākumu, kuros Tehniskās fakultātes saime demonstrēs gan savu veiklību un uzmanību, spēku, izveicību un pat estētiskās izjūtas. Paredzētas arī fakultātes institūtu sagatavotas aktivitātes. Mehu dienu noslēguma pasākums notiks 23.aprīlī, plkst. 22, klubā „Jelgavas Krekli”.

Pievienots 22/04/2016