Pārlekt uz galveno saturu

LLU TF saņem dāvinājumā traktoru mācību vajadzībām

Lauksaimniecības tehnikas, graudu pirmapstrādes iekārtu, servisa un sēklu tirdzniecības uzņēmums SIA "Dotnuvos Projektai" sadarbībā ar CASE IH uzdāvinājis LLU Tehniskās fakultātes laboratorijai vairākus desmitus tūkstošu vērtu traktoru, kas paredzēts studentu laboratorijas darbu un testu veikšanai.

Uzņēmuma pārstāvis Viesturs Strauja informē, ka jauno firmas CASE IH traktoru studenti izmantos laboratorijas darbos, eksperimentos bakalaura un maģistra darbu ietvaros, bet mācībspēki un doktoranti – zinātniskajos pētījumos.

«Traktors noderēs visu LLU Lauksaimniecības inženierzinātņu virzienu, bet īpaši Lauksaimniecības tehnikas un Lauksaimniecības enerģētikas specialitāšu visu līmeņu studentiem – no bakalaura grāda pretendentiem līdz pat doktorantiem. To varēs izmantot, apgūstot dažādu sistēmu uzbūvi, diagnostiku un regulēšanu, biodegvielu pielietojuma un dažādu darba režīmu pētījumos, kā arī daudz dažādos citos veidos izmantot mācību procesā. Līdz ar šī jaunā mācību traktora iegūšanu, beidzot varēsim laist pelnītā atpūtā padomju laika kāpurķēžu traktoru T-74,» stāsta LLU Tehniskās fakultātes dekāns Ilmārs Dukulis.

SIA Dotnuvos Projektai piecu gadu darbības laikā Latvijas tirgū sasniegtais ikgadējais apgrozījums ir aptuveni 10 miljoni eiro. Patlaban uzņēmumam Latvijā ir tehnikas servisa centrs pierīgā (Piņkos) un pirmā filiāle Valmierā, taču šogad plānots atvērt vēl 2 jaunas uzņēmuma filiāles – Jēkabpilī un Saldū, kas uzņēmuma darbinieku skaitu palielinās vēl vismaz par 4 cilvēkiem.

«Traktora dāvinājums LLU Tehniskajai fakultātei savā ziņā ir pateicība šai augstskolai kā Latvijas lauksaimniecības nozares kadru kalvei, LLU mācījušies arī daudzi mūsu uzņēmuma darbinieki, » teic SIA Dotnuvos Projektai direktors Valdas Balčiunas.

Pievienots 09/04/2015